Om

På denna blogg bloggar både bildlärare och eleverna  i åk5 och åk 6 på Svartbäcksskolan om sina estetiska läroprocesser. På varje lektion dokumenteras elevernas arbete i en egen personlig blogg. Dokumentationen kan bestå av både bilder, text, ljud, film.

Syftet med just denna huvudblogg är att eleverna ska kunna ta del av bloggens innehåll som är ett hjälpmedel i bildundervisningen. Tex. kommer ”flipped classroom” videos att publiceras här så att eleverna kan återkomma till genomgångar om de skulle behöva se en genomgång igen. Bloggen kan också fungera som inspirationskälla för andra bildlärare. Att dela med sig av sitt arbete som lärare är oerhört viktigt!

Kopplingen till LGR 11 för ämnet bild är att eleverna ska dokumentera och bedöma sitt arbete i bild. De gör det i sina egna bloggar och till sin hjälp har de den här huvudbloggen.

Allt material på denna sida är Creative commons, antingen är det egna bilder som eleverna eller jag skapat eller så har vi lånat bilder som är creative commons, vi anger också upphovsmannens namn i anknytning till varje bild/media. Eleverna har fått undervisning i hur bilder får användas på internet bla. genom att titta på en film.

Att publicera en blogg med skolrelaterade inlägg är något som man lär sig mycket av både som elev och som lärare. Som lärare ser jag fördelar i att jag lätt kan be eleverna att söka rätt på information de behöver för att lösa en uppgift på denna blogg. Det har också lärt mig att dela med sig av guldidéer är ett tidsbesparande arbetssätt för lärare. Alla lärare borde dela med sig av sina idéer så att man inte behöver uppfinna hjulet gång på gång.

Den här bloggen är med och tävlar i Webbstjärnan (mer info nedan). Motivering till varför vi vill vinna: För att bloggen sprider skaparglädje och förhoppningsvis så inspirerar det andra!

Vad är Webbstjärnan?
Webbstjärnan är en spännande och utvecklande tävling öppen för alla grundskole- och gymnasieelever i Sverige. Uppgiften är att göra en webbplats av valfritt skolarbete, tillsammans som ett lag. Fokus i tävlingen ligger på innehåll, inte tekniska lösningar. Lagen tävlar om olika prissummor och storvinsten är på 20 000 kronor. Många lärare som deltar i Webbstjärnan har upptäckt att eleverna tycker det är roligt och att de blir mer aktiva i undervisningen. Alla kan bli stjärnor på webben! – See more at: http://www.webbstjarnan.se

En reaktion på “Om

  1. Jenny Franke

    Ett boktips till lärare i bild!
    ”Stjärnenatt” av Jimmy Liao. Prisbelönt bilderbok (rek. ålderfrån 9 och uppåt) om utsatthet/ensamhet, kreativitet och närhet med referenser till bl.a. van Gogh och Magritte. Kika gärna in på http://www.mirandobok.se för mer info.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *