Loggbok 21 maj – åk 6

Här är dagens loggboksfrågor. Svara i en kommentar!

1. Vad har du gjort idag på lektionen?

2. Hur tycker du att ditt arbete har gått hittills? MOTIVERA varför!

3. Har du stött på några problem? Hur löste du dem i så fall?

4.. Bedöm dig själv, hur arbetade du? Behöver du bli bättre på något? Motivera varför.

5. Skulle du vilja förändra det du gjort? Hur i så fall? och VARFÖR?

6.  Lägg till en bild på det du gjort idag, fotografera med photoboot.

25 reaktion på “Loggbok 21 maj – åk 6

 1. Mia zetterberg

  1. Idag så har jag gjort en ny äng med blommor och den här gången så har jag även gjort en himmel.

  2. Jag tycker att mitt arbete inte gick så vidare bra efter som att jag inte varken kan rita eller måla.

  3. Jag har inte stött på något problem så det har inte funnits något att lösa.

  4. Jag tycker att jag har arbetat bra men det jag behöver bli bättre på är att rita och måla.

  5. Det som jag skulle vilja förändra är så att det blir mycket, mycket finare, jag har ingen aning hur och varför jag vill göra den finare är för att jag inteckna rita eller måla så min bild blev jätte, jätte ful.

  6. Jag har ingen bild för att den håller på att torka.

  Svara
 2. Emma.H

  1. På dagens lektion så har jag målat min ros röd
  2. Jag tycker att mitt arbete blir ganska bra för att jag skulle vela ha lite mera tid
  3. Nej
  4. Jag tycker att jag har arbetat bra och fokuserat för att jag blev helt klar idag
  5. Nej
  6.

  Svara
 3. Amanda Gustafsson

  1. På dagens lektion har jag skurit ut lite i min gummiplatta och så har jag testat den och jag blev riktigt nöjd med resultatet.
  2. Jag tycker mitt arbete gått upp och ner… Diana vet nog varför… Hehe… Jag känner mig inte speciellt bra på rita eller göra blommor över huvudtaget så ja..
  3. Nej jag har inte stött på några problem utom att jag tycker jag är dålig.
  4. Av 5/5 stjärnor väljer jag 3/5, för jag var ganska ledsen och hade dåligt självförtroende osv.
  5. Nej jag vill inte förändra något jag är nöjd med det jag gjort.
  6.

  Svara
 4. Elin Sjögren

  1. Idag har jag gjort klart min målning.

  2. Jag tycker det gick ganska dåligt i början. Den var inte så fin men sen gav Diana mig några tips och då tyckte jag att det blev bättre.

  3. Jag tyckte inte min målning var så fin så jag sa det till Diana och då hjälpte hon mig. Så jag tyckte det blev bättre.

  4. Jag tyckte jag arbetade bra. Lite pratigt i början men sen gick det bra.

  5. Nej, skulle inte vilja förändra något.

  Svara
 5. Sandra Pöppel

  1. Jag har målat på olika sätt.

  2.Jag tycker det gick väldigt bra. Fast allt jag gjorde inte så bra da men jag är ändå nöjd om det.

  3.Jag testade olika sätt att måla så jag kunde välja en som jag tycker om.

  4.Jag tycker att jag ska bli bättre på att jag ska sluta att måla när jag är nöjd och inte fortsätta att kladda och tillslut så är den ful.

  5.Jag skulle vilja förändra eller ångra att jag kladda på en målning jag har gjort. Jag tycker den blev ganska bra. Den blev häftig men jag kladdade ändå. Jag skulle kunna sluta kladda.

  6.

  Svara
 6. Joel P

  1. Idag har jag nästan gjort klart mitt konstverk (hann inte ta bild).
  2. Ganska bra, det gick bra fram tills idag då linoliumtrycket inte blev snyggt, jag hade inte gjort tillräckligt djupa skärvor.
  3. Problemet på frågan innan, jag gjorde djupare skärvor men jag har inte tryckt igen.
  4. Jag arbetade bra idag, jag ska bli bättre på att testa om konstverket blir bra oftare.
  5. nej, jag ska bara göra klart det.
  6. Hann inte ta bild.

  Svara
 7. linus stralstöm

  1. Jag har skärt ur min tavla. Jag tycker att den blev jätte fin.
  2. Jag blev klar. Men var lite klantig.. jag råka glömma att ha papper på. Jag tyckte det blev bra för att att jag tycker att den är fin.
  3. Nej jag hade inga problem.
  4. Jag jobbade bra tycker jag. Jag behöver inte bli bättre på någonting.
  5. Jag skulle inte vilja ändra nånting.
  6.

  Svara
  1. linus stralstöm

   2. Jag tyckte också att den blev bra för att jag gillar hur skriet står och jag tycker att jag ritade av dem två mänskorna i bakgrunden.

   3. Eller jag hade ett problem när jag gjorde det här och det är när jag skulle gräpa ur för första gången. Det blev väldigt stort där men sen så fick jag en ny sak som man gör gropar med och då gick det bättre.

   4.Men jag behöver att bli bättre på en sak och det är att måla på med målar färg. Första gången så blev det bara halva men sen så gick det bättre och bättre.

   5. Jag hade viljat ha lite rakare sträck.

   Svara
 8. Nora ❤

  1.Jag har gjort en skiss på linolium och börjat att gröpa ut
  2.Mitt arbete har bara blivit skit eftersom min Simba ser gammal ut.
  3.Jag hade problemet att han blev gammal. Jag löste genom att börja gröpa ur och då såg han inte så himla gammal ut.
  4.Jag hann inte så mycket för min tröja blev förstörd och jag börja gråta och allt blev kaos men jag hann ändå lite.
  5.Jag skulle vilja byta hela ritningen för att den suger. Skulle kunna rita en blomma istället för blommor är enklare att måla.
  6.

  Svara
 9. Gabriell Åhlin

  1. Idag på lektionen så har jag målat svart färg runt hamburgaren för att det ska se ut som ett fönster och där står en maxad hamburgare som nästan skiner ut genom fönstret.
  2. Jag tycker att mitt arbete har gått framåt men jag tycker att den skulle kunna bli finare. Det som gått bra är att jag har kommit på nya ideer under själva arbetet och jag har behövt improvisera för att det ska bli bättre. Det skulle kunna bli bättre om jag inte råkat ta för mycket vatten. Nu har förgen olika nianser och ville jag inte att det skulle vara. Men jag löste problemet ganska bra eftersom jag väntade på att det skulle torka sedan målade jag över med samma färg.
  3. Jag råkade använda för mycket vatten så att färgen blev mycket ljusare men jag löste det genom att låta det torka och sedan måla över.
  4. Jag tycker att jag har faktiskt arbetat ganska bra idag för att jag har inte pratat så mycket och jag har faktiskt tänkt efter hur jag ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. Jag skulle kunna bli bättre på att använda mindre vatten så att det blir lika mörk färg på alla platser.
  5. Jag tycker att min bild har blivit bra men för att den ska bli bättre så måste jag bli bättre på att måla detaljerna så att man inte ska behöva tänka efter vad det är för något.
  6. Här är min fina bild på min ”SISTA BIGMAC!”

  Svara
 10. Lisa

  1. Vad har du gjort idag på lektionen?
  Idag har jag målat klart min målning Skriet.

  2. Hur tycker du att ditt arbete har gått hittills? MOTIVERA varför!
  Jag tycker mitt arbete har gått bra för att jag har varit lugn och konsentrerad.

  3. Har du stött på några problem? Hur löste du dem i så fall?
  Jag har inte stöt på något problem.

  4.. Bedöm dig själv, hur arbetade du? Behöver du bli bättre på något? Motivera varför.
  Jag tycker jag har jobbat bra

  5. Skulle du vilja förändra det du gjort? Hur i så fall? och VARFÖR?

  6. Lägg till en bild på det du gjort idag, fotografera med photoboot.

  Svara
 11. Jesper Rydesten

  1. Jag har provtryckt min elefant på olika färgade papper för att kunna se vilken jag tyckte var bäst. Jag valde att använda svart färg på ett ljusblått papper.
  2. Jag tycker att mina arbeten gått bra för att jag verkligen har utnyttjat tiden på lektionerna att göra färdigt alla uppgifter och arbeten. (JAG HANN KLART)
  3. Jag råkade göra fel på snabeln på elefanten. Det såg ut som om snabeln och elefantens underdel satt ihop som ett kors. För att lösa det så målade jag över det på snabeln som inte blev färgat så att det såg bättre ut.
  4. Jag tycker att jag jobbar bra och koncentrerat och jag tyckte inte att jag behöver bli bättre på något för att det gått bra nu fast jag är ju inte bäst på det här med bild men jag är nöjd med vad jag kan göra.
  5. Jag skulle inte vilja ändra något i mitt arbete för att jag tycker inte att det behövs ändringar för att den ska bli bra. Jag tycker redan att den är bra.

  Min färdiga Bild!

  Svara
 12. Lisa

  1. Vad har du gjort idag på lektionen?
  Idag har jag målat klart min målning Skriet.

  2. Hur tycker du att ditt arbete har gått hittills? MOTIVERA varför!
  Jag tycker mitt arbete har gått bra för att jag har varit lugn och konsentrerad.

  3. Har du stött på några problem? Hur löste du dem i så fall?
  Jag har inte stöt på något problem.

  4.. Bedöm dig själv, hur arbetade du? Behöver du bli bättre på något? Motivera varför.
  Jag tycker jag har jobbat bra för att jag har varit lugn och konsentrerad.

  5. Skulle du vilja förändra det du gjort? Hur i så fall? och VARFÖR?
  Jag skulle inte vilja ändra något.

  6. Lägg till en bild på det du gjort idag, fotografera med photoboot.

  Svara
 13. Gloria

  1. Idag så har jag skrapat ut min blomma på en linoleum med en linoleum kniv .
  2. Jag tycker att mitt arbete har gått både bra och dåligt för att jag har gjort lite fel men annars gick det bra för att jag lärde mig snabbt hur man skrapade för att det var inte så svårt tycker jag.
  3. Jag har stött på några problem för att jag har skrapat lite fel men jag har fixat det genom att jag har skrapat på ett annat sätt och att det ser bra ut. Jag har även använt liten linoleum kniv för att det ska bli bättre om man skrapar ut de små linjerna och formerna. Men mitt arbete är inte helt perfekt för att jag har inte gjort exakt som jag har tänkt.
  4. Jag har arbetat granska bra för att jag var fokuserad för att jag vill att mitt arbete ska bli så bra som möjligt men jag ska försöka att bli bättre nästa gång för att jag ska vara ännu mer noggrann med mitt arbete för att man ska använda rätt storlek på linoleum kniv när man ska t.ex skrapa ut de små linjerna på min blomma.
  5. Det jag skulle vilja förändra är att jag skulle ha gjort min blomma mindre för att då skulle det vara enklare att göra och då skulle jag bli klar snabbare men om man har har gjort en större figur då tar det längre tid och då finns det mer detaljer att göra om den är stor. Om man ska göra en större figur då behöver man mer lektioner fast om jag gjorde mindre blomma då skulle jag bli helt klar.

  Svara
 14. Emelie Freed

  1.
  Idag på lektionen så ritade jag av bilden som jag ritat på pappret förra veckan. På en målarduk (tavelduk.) Och så målade jag den med akrylfärg. Jag valde att göra min ros grå och konturerna svarta.
  2.
  Jag tycker att det har gått ganska bra, eftersom att jag blev klar. Men jag blev inte så nöjd med formen på min ros och jag tror att jag skulle kunnat gjort den bättre. Men annars blev jag nöjd med bland annat färgen, Det gick bra att måla eftersom att jag hade en smal pensel. Det som kanske gick lite mindre bra med färgen var väl att den svarta jag använde till konturerna hade vi använt till kulisserna så färgen rann lite när man målade.
  3.
  Jag stötte inte på några riktigt stora problem, men det blev lite fel när jag skulle rita konturerna eftersom att jag hade ritat med blyets innan och då syndes inte linjerna om jag målade själva rosens färg. Så jag var tvungen att rita lite grått (rosens färg) och sen komma tillbaka med en lite borste och måla nogare efter att jag ritat konturerna.
  Det hände också att jag ritade över konturerna och då var jag tvungen att rita på det svarta när jag var klar.
  4.
  Om jag skulle bedömt mig själv så skulle jag tyckt att jag jobbade självständigt och inte brydde mig om vad som hände runt om (jag var fokuserad) eftersom att jag visste att jag var tvungen och bli klar denna lektion. Något jag skulle kunna behöva bli bättre är inte något som bara handlar om bild. Jag måste nog få bättre självförtroende, jag tycker att det jag gör inte bli så bra (typ alltid.)
  5.
  Jag skulle inte vilja göra om den så mycket utan det är bara att jag skulle vilja måla lite noggrannare eftersom att det finns lite ställen som är vita. Jag skulle också velat göra en bättre bakgrund eftersom att min var ganska tråkig.
  Jag skulle också velat att formen på rosen skulle ha varit bättre, jag gillar inte formen på den som den ser ut nu.
  6.

  Svara
 15. Emelie moe

  1. Jag har skrapat ur min mask som jag skulle göra
  2 Mitt arbete blev väll sådär jag tycker den blev fulare än den va från början. Jag ville rita men målartavlerna var slut så jag kunde inte och jag är jätte missnöjd. Jag hade trot att jag kunde göra bättre men jag viste först inte vad jag skulle rita. Sen gjode jag det men det blev inge bra. Hade jag fåt lite mer tid hade jag slippit stressa och kunnat gjort bättre och kanske nogrannare men det får bli som det blir nu.
  3 Ja jag har haft några problem. Jag viste inte hur jag skulle skrapa för det såg fejl ut i början men sen så viste jag att man skulle skrapa så det gick lite bättre fast det såg lite konstgt ut i allafal.
  4. Jag har väll abetat konsentrerat men det blev ändå inte bra är inte så himmla nöjd faktiskt som jag trodde jag skulle va.

  5. Jag skulle vilja välja en ny bild att måla. Hade jag fått välja en egen bild tex. ett hjärta så hade det varit änklare. Att rita den hade varit bättre det skulle jag vilja förändra.

  Svara
 16. Lucas Gojam

  2. Hur tycker du att ditt arbete har gått hittills? MOTIVERA varför!

  3. Har du stött på några problem? Hur löste du dem i så fall?

  4.. Bedöm dig själv, hur arbetade du? Behöver du bli bättre på något? Motivera varför.

  5. Skulle du vilja förändra det du gjort? Hur i så fall? och VARFÖR?

  Svara
 17. Moa

  Hur tycker du att ditt arbete har gått hittills? MOTIVERA varför!
  Jag tycker det har gått bra, för att det har varit roliga arbeten och jag har blivit positiv o känt att jag velat göra mer. Ibland har det varit svårt eller att jag har stött på något problem men jag försöker tänka eller frågar om hjälp. Men först försöker jag tänka igenom och försöka hur det kan bli bättre. Eftersom jag är inte så bra på att rita och måla för jag tycker det är svårt och jag har aldrig varit så bra på det, och för att bli bättre på det ska jag öva mig hemma eller försöka att lära mig mera på bildlektionerna.
  Har du stött på några problem? Hur löste du dem i så fall?
  Jag försökte först att lösa dem själv utan att fråga Diana för att det känns bättre att försöka själv först. Men om jag inte klarade det frågar jag Diana om tips eller hjälp. Men jag vill inte ha för mycket hjälp, för det känns bättre att kolla och pröva själv.
  När man stöter på problem försöker jag också att göra olika sätt för att lösa det, och om man prövar olika saker så är det lättare att hitta lösningen.
  Bedöm dig själv, hur arbetade du? Behöver du bli bättre på något? Motivera varför.
  Jag tycker jag har jobbat både bra och dåligt, när jag varit glad på lektionen och varit positiv. Ibland kan jag känna mig typ sur eller så och då kan man inte koncentrera sig lika bra men ja försöker ändå. Jag kan också erkänna att jag har pratat lite för mycket ibland och det kommer jag inte göra till nästa termin, när ja pratat har jag kanske inte alltid hunnit allt jag skulle och det är inte så bra. Men jag ska försöka.
  Skulle du vilja förändra det du gjort? Hur i så fall? och VARFÖR?
  Jag skulle vilja förändra så att jag kunde måla o rita bättre för då skulle mina arbeten bli mycket finare. Jag skulle kollat lite mer på det jag skulle ritat av, och försöka göra bilden lite mer proffsig.
  Jag skulle som sagt vilja kunna rita och måla finare det är de jag vill förändra.
  Och kanske koncentrera mig bättre för det har påverkat mina arbeten och hur jag har arbetat.
  Moa 6a

  Svara
 18. Lucas Gojam

  2. Hur tycker du att ditt arbete har gått hittills? MOTIVERA varför!
  Mitt arbete gick bra från början tills jag gjorde masken den blev inte bra frö att den blev för tjock o jag gjorde den fel. Den skulle vara mer triangel aktig inte som en halv cirkel
  3. Har du stött på några problem? Hur löste du dem i så fall?
  de problem jag stötte på var att få den perfekta färgen till havet jag löste de genom att bara försöka och försöka.
  5. Skulle du vilja förändra det du gjort? Hur i så fall? och VARFÖR?
  Jag vill förändra molnen för att dem såg inte ut som moln jag kund egjort dem mer ordentligare Lucas 6a

  Svara
 19. Joel P

  1. Idag har jag redovisat mitt bildarbete:
  2. Mitt arbete har gått ganska bra hittills men den färdiga saken blev ganska kladdig.
  3. Nej
  4. Jag arbetade bra idag, jag måste bli bättre på att våga säga något dåligt om någon annans bild.
  5. Jag skulle vilja ändra så att den inte var lika kladdig för att den skulle bli snyggare då.

  Svara
 20. Emma.H

  1. På dagens lektion så har jag skrivit lite om min ros i lera, om vad jag tyckte var bra, dålig och vad jag vill ändra. Jag är ganska nöjd med min ros för att jag tycker att jag fick till formen, färgen var fin. Jag gav rosen till min mamma i morsdag present. Jag tycker nästan att rosen ser äkta ut. Rosen uttrycker kärlek och det var därför jag gav den till min mamma<3 Sen på lektionen så har jag även skrivit om dom andras konstverk. Jag skrev vad som vad bra, vad dom kunde ha ändrat på och så.

  2. Jag är ju redan nöjd med min ros och jag tycker faktisk att den blev ganska bra. Det är typ det bästa jag har gjort på bilden. Jag känner ändå att jag kunde ha gjort den lite lite bättre, men det är för att vi inte fick så mycket tid att göra sitt konstverk innan man skulle redovisa, men jag är nöjd med mitt arbete. jag skulle nog vela blanda olika röda färger så att den blir så som jag vill ha den, men färgen var ändå fin. Så jag blev nöjd tillslut.

  3. Dom problem som jag stötte på var då min skiss, jag skulle nog ha gjort den i 3:D men det är jag verkligen inte bra på, så det ska jag öva på. Sen så var det också att måla den för att man kom inte åt allt i kanter och i hål, men det var typ inget som man såg. Det var iallafall ingen som kommenterade det.

  4.Jag tycker att jag har arbetat kreativt och fokuserat, för att på varje lektion så har jag bara kommit ett steg fram i min skulptur. Jag hann rita en skiss på första/andra lektionen, sen så hann jag att forma min skulptur på en lektion, sen så på näst sista lektionen så hann jag måla färdigt min ros. Jag behöver att bli bättre på att rita en 3:D skiss, jag kan bara rita en ros uppifrån. Vilket inte är bra när någon annan ska göra en skulptur genom min/din skiss.

  5. Jag skulle faktiskt inte vela ändra något på mitt arbete, för att jag tycker att jag fick till formen rätt sen så var det en perfekt som en morsdag present. Jag gav den faktiskt till min mamma på morsdag. Hon blev jätte glad och då blir jag glad.

  Svara
 21. Emelie moe

  1. I dag på lektionen har jag berättat om min målning som jag ritat vad jag tyckte blev bra . Och sen har jag tryckt min målning med svart akrylfärg.

  2. Jag tycker att mit arbete har gott ok faktiskt. Jag blev först inte nöjd med hur jag hade gjort mallen. Men sen när jag tryckte den så blev den riktigt bra. Jag är ganske nöjd faktiskt för att den blev faktiskt som jag tänkt mig man såg ansiktet bra och färgen passade väldigt bra med min bild.

  3. Jag stötte på ett brobelmt När jag hade tryckt mallen på papret så såg man inte ögonen och munen och näsan för att jag hade inte skrapat ut dom ordentligt. Så jag fick skrapa ut dom med och tryck igen men det gick bra i allafal och jag blev nöjd.

  4. Jag tycker att jag arbetat bar på lektionen. jag har arbetat konsentrerat jag ville att bilden skulle bli så bra som möjligt och den blev bra också när jag var klar. iblalnd kanske man tapade tåla modet för att det inte blev bra. men när det gick bra och man kunde var det kul och man belev mer konsentrerad.

  5. Nu tyckte jag att min bild blev bra efter att jag tryckt den. Men jag hade vellat tästat måla den på en tavla och sätt hur den hade blivit då. Om den hade sätt anurlundare ut om det blivit bättre eller sämre.

  Svara
 22. Jesper. f

  1. Idag har jag gjort en presentation inför hela gruppen och min teckning på skriet.
  2. Jag tycker att presentationen gick bra för att den var rolig att göra och att det gick lätt att presentera den. Jag tycker att det är roligt att rita och att prova på nya sätt att rita på.
  3. Jag tyckte det var lite jobbigt att skriva något negativt till någon annan men då skrev jag inte att den var jätte ful.
  4. Jag väntar inte ut på något utan jag gör allt jag kan så snabbt som möjligt. Jag tycker att jag inte behöver bli bättre på något för jag har gjort mitt bästa.
  5. Jag vill inte förändra något på min presentation för jag är nöjd med den.
  6. Jag har gjort loggboken här hemma och har mina saker vid bilden så det går inte att ta en bild.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *